Ga terug

Wat te doen tegen hooikoorts?

  • Geplaatst op
Wat te doen tegen hooikoorts?

Wat te doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts, een erg vervelende soort allergie die veel voorkomt in Nederland. De mensen die er last van hebben vragen zich al snel af wat te doen tegen hooikoorts. De klachten verschillen van mild tot extreme hooikoorts symptomen. Er zijn verschillende manieren om de klachten te verlichten. Maar bent u ook op de hoogte van de mogelijke werking van quercetin op histamine?

Wat is histamine?

Histamine is de stof die hooikoorts veroorzaakt. Quercetine tegen histamine kan een manier zijn om hooikoorts tegen te gaan. In deze blog leggen we daarom uit wat gedaan kan worden tegen hooikoorts. We vertellen graag meer over de positieve effecten van quercetine en de combinatie quercetine en histamine en wat dit kan betekenen voor hooikoorts.

Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

Menigeen is op zoek naar wat er te doen is tegen hooikoorts. Hooikoorts kan namelijk ontzettend vervelend zijn en men belemmeren in de dagelijkse bezigheden. Hooikoorts is een allergie die ontstaat door stuifmeel van bepaalde grassen, bomen, planten en pollen. Voornamelijk in de periode tussen mei en augustus ervaren mensen de meeste klachten. Wat is er nu het best te doen tegen hooikoorts? Traditionele manieren om hooikoorts tegen te gaan zijn bijvoorbeeld het vermijden van stuifmeel en het nemen van medicijnen met antihistaminica.

wat te doen tegen hooikoorts

Histamine

Histamine veroorzaakt hooikoorts en dit wilt u dus het liefst vermijden. Stuifmeel wordt opgevangen door immuunglobuline E in de slijmvliezen. Een van de stoffen die dan vrijkomt, is histamine. Het vermijden van stuifmeel kan door bijvoorbeeld ramen dicht te houden op dagen met veel wind. Het dragen van een zonnebril is ook een goede manier om stuifmeel te vermijden zodat klachten verlichten. Bij hooikoorts gaat het om het zoveel mogelijk vermijden van pollen, dan kunnen de klachten meevallen. Maar sommige mensen hebben er alsnog flink veel last van. Er kan sprake zijn van extreme hooikoorts symptomen. Quercetine tegen histamine kan dan helpen.

Extreme hooikoorts symptomen

Het hebben van extreme hooikoorts symptomen is geen pretje. Bij extreme hooikoorts zijn de ‘normale’ klachten heftiger en is er vaker een hooikoortsaanval. Onder extremere klachten vallen bijvoorbeeld hevige jeuk aan de ogen, oren, neus of keel, een bloedneus, opgezwollen oogleden en keel, vocht uit de ogen en eczeem. Wanneer er ook sprake is van astma kan het al helemaal vervelend zijn om hooikoorts te hebben.

Stuifmeel vermijden

Het begint ermee om stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer u hooikoorts heeft dan heeft u namelijk een intolerantie tegen histamine. Wanneer u in contact komt met stuifmeel dan stuurt het lichaam extra histamine naar de plek waar stuifmeel zich in het lichaam opslaat. Dit leidt tot vervelende klachten, zoals bijvoorbeeld hooikoorts longklachten. Ga in dit geval altijd naar de huisarts! Om zo goed mogelijk met hooikoorts en histamine om te gaan, is het handig om te weten waar histamine allemaal inzit. Ook is quercetine tegen histamine een unieke oplossing.

extreme hooikoorts symptomen

Waar zit histamine in?

Bij een intolerantie voor histamine is het slim om in het hooikoortsseizoen zoveel mogelijk stuifmeel te vermijden. Daarnaast is het raadzaam om zoveel mogelijk voeding met deze stof gedurende het hooikoortsseizoen te vermijden. Waar zit histamine in? Producten met veel histamine zijn bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren, noten, alcoholische dranken, gerookte en gepekelde voedingsmiddelen, aardbeien, citrusfruit, kaneel, chili, tomaten, aubergine, zuurkool en avocado. Door dit voedsel zoveel mogelijk te vermijden, bevindt er zich minder histamine in uw lichaam en wordt de aanmaak van histamine minder getriggerd. Dit zorgt voor een verlichting van de klachten.

Middelen tegen hooikoorts symptomen

Bij hooikoorts gaat het erom de stof histamine tegen te gaan. U kunt hiervoor naar de huisarts gaan welke u antihistaminica voorschrijft. Deze middelen tegen hooikoorts symptomen zijn verkrijgbaar in tabletten, drank, neussprays of druppels. Dit wordt meestal aangeraden bij lichte allergieklachten. Daarnaast bestaat er nog een desensibilisatie middel in de vorm van injecties bij de heftigere klachten. Bij zowel lichte of heftige hooikoorts klachten zal de arts bepalen in welke mate de hooikoorts aanwezig is en wat er precies nodig is. Vraag de huisarts ook over quercetine om klachten te verlichten.

Quercetine tegen hooikoorts

Quercetine tegen histamine is een goede manier om de aanmaak van histamine tegen te gaan. Quercetine stabiliseert namelijk de membranen van mastocyten. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat histamine wordt aangemaakt. Quercetine tegen hooikoorts is een 100% natuurlijk middel die de klachten en allergische reacties direct bij de bron aanpakt. Wanneer u voeding neemt voorzien van quercetine dan heeft dit een positief effect op de hooikoorts. Quercetine tegen histamine zit in plantaardig voedsel. Denk hierbij aan appels, boerenkool, zwarte pruimen, zoete aardappel, rode ui en dille. Het is alleen goed mogelijk dat de dagelijkse hoeveel quercetine via voedsel niet binnen wordt gekregen. Het innemen van supplementen met quercetine tegen histamine is daarom een welkome aanvulling.

middelen tegen hooikoorts

Hoeveel quercetine per dag tegen histamine?

Supplementen voorzien van quercetine zijn een goed preventief middel om histamine uit te schakelen. Het beste is om dagelijks een dosis in te nemen van quercetine 500 mg tot 1000 mg. De hoeveelheid is afhankelijk van uw klachten. Begin twee weken voor de start van het pollenseizoen met supplementen en doe dit in de ochtend op een nuchtere maag. Het is ons advies om de stof samen met zink in te nemen. Onze producten Natural Super Quercetine ALL-IN-ONE en Natural Super Quercetine Dubbel Sterk zijn daarom de beste opties. Deze bevatten aanvullende vitaminen en zink om de hooikoorts klachten tegen te gaan.

Neem gerust contact met ons op

Wij focussen ons op het vervaardigen van hoogwaardige voedingssupplementen met quercetine tegen histamine. Door deze specialisatie weten wij exact wat deze stof doet en welke gezondheidsvoordelen quercetine biedt. Quercetine tegen histamine heeft een positieve werking op hooikoortsklachten. Heeft u nog vragen over de werking van quercetine tegen histamine en in hoeverre dit product bij u past? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen met betrekking tot quercetine om histamine te verminderen.